Tuesday 25 January 2011

THE END

Dear blog-reader,

Now that Henk has safely returned from his exchange semester in Venice, Italy, he is back at Tilburg University in the Netherlands to complete his BA Liberal Arts and Sciences degree.

A new cohort of third-year BA Liberal Arts and Sciences students will go on exchange as of July 2011. So please come back in July to read about their experiences, as they happen!

Best wishes,

The Liberal Arts and Sciences core staff

6 comments:

  1. Citaat uit de scriptie: "Wilders claims that democracy and Islam are incommensurable –– a claim falsified inter alia by democracy in Turkey --"

    Laat me niet lachen! Democratie in Turkije is te danken aan het streng-seculiere leger wat meermaals de anti-democratische (Islamitische) burgerregeringen heeft afgezet! Zoek het maar op: in 1960, 1971, 1980 en 1997 zette het leger de islamo-fascistische(!) burgerregeringen van Turkije af om de democratie te herstellen. Het staat verdomme op Wikipedia, je had het in 3 tellen kunnen vinden.

    Vandaag is zelfs seculiere generaal Basbug gearresteerd door de Islamitische regering van Erdogan op verdenking van "couppleging tegen de regering", een overduidelijke eerste stap naar de ontmanteling van het seculiere leger. Erdogan hard op weg om de Turkse democratie, ooit gesticht door seculier Turkenvader Atatürk, te ontmantelen. Sta er voor de grap even bij stil, dat het dragen van een hoofddoek door leraressen op Turkse scholen is verboden(!) evenals in andere publieke functies. En jij noemt Wilders voor het gemakt een fascist? Je snapt ogenschijnlijk helemaal niets van de wereld.

    Turkije het ENIGE Islamitische land met een democratie. Turkije is dus de uitzondering op de regel en toont daarmee het gelijk van Wilders (op dit punt) aan! Had je je enigszins in de wereldpolitiek verdiept of je geinteresseerd in de meningen van anderen, dan had je dit geweten.

    Je professor napraten is gay.

    Ik hoop dat jij na je studie wegkwijnt met een uitkering die Wilders vervolgens gaat stopzetten. Je bent zielig.

    ReplyDelete
  2. Volgens Henk Bovekerk zijn de volgende eigenschappen voldoende om een fascist te kenmerken:

    - De leider is een populist
    - De leider is een charismatisch leider
    - De leider is Xenophoob
    - De Fascistische partij heeft geen interne democratie
    - In plaats van serieurze debatten met argumenten alleen maar twitter cries, slogans and propaganda

    Kijk ik in wikipedia dan zie een een heel andere definitie van wat fascistisch is
    1. Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.[4]
    2. Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.[4]
    3. Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
    4. Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
    5. Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
    6. Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
    7. Het fascisme is extreem nationalistisch.
    8. Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten.
    9. Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
    10.Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.
    Maar goed, Henk Bovekerk komt met een eigen definitie van fascisme zodat hij Wilders zwart kan maken.
    Maar past die eigen defintitie wel bij Wilders?

    ReplyDelete
  3. Henk Bovekerk - De leider is een populist
    Wiki definitie populist: Populisten zeggen in naam van het volk te spreken, dat doet Wilders niet.
    Wilders voelt goed aan wat er leeft onder het volk en maakt hier gebruik van.

    Henk Bovekerk - De leider is een charismatisch leider
    Wilders is niet charismatisch, hij speelt een underdog rol heel slim uit.
    Henk Bovekerk - De leider is een Xenophoob
    Wilders is tegen de islam omdat die oproept om met geweld een einde te maken aan onze democratie en oproept om anders denkenden te vermoorden, en speciaal om Joden te vermoorden. Dit gebeurt wereldwijd ook, zie www.thereligionofpeace.com... voor alle doden die dagelijks vallen. Henk Bovekerk noemt dat Xenophoob, maar dat is volgens wiki een irriele angst voor vreemdelingen, en daar gaat het hier toch duidelijk niet over.

    Henk Bovekerk - De Fascistische partij heeft geen interne democratie
    Hier bedoelt Henk mee dat je geen lid van de PVV kunt worden en er bij de PVV geen partijcongressen zijn met democratische stemmingen.
    Van de NSDAP kon je wel lid worden, en van de Communistische partij in China ook, dat is geen garantie voor democratie of wel niet fascistisch zijn.
    Partijlidmaatschap heeft er voor gezorgd dat politieke partijen los zijn komen te staan van het volk. Deze politieke partijen luisteren alleen maar naar de elitie van hun eigen partijleden. Gevolg hiervan is dat er in de tweede kamer stemmingsuitslagen zijn die op geen enkele wijze de stem van het volk vertegenwoordigen.

    Henk Bovekerk - In plaats van serieurze debatten met arguenten alleen maar twitter cries, slogans and propaganda
    De discussiestukken van Wilders bijvoorbeeld in de volkskrant staan vol duidelijke argumenten. Ik heb nog geen politicus gehoord die het hier over durft te hebben omdat je de vele argumenten die Wilders aan zijn kant heeft niet zo maar opzij te zetten zijn. En Wilders gelijk geven kan natuurlijk niet, dus zwijgen we de serieuze discussiestukken gewoon dood.
    Hoe je overigens een 10 kunt krijgen voor een wetenschappenlijk stuk waarbij je serieuze publicaties van Wilders gewoon negeert, een eigen definitie van fascisme hanteert die tegen die van een encyclopie ingaat, en vervolgens deze definitie zonder verder door te denken op Wilders toepast is mij een raadsel. Maar dat krijg je aan de Katholieke Universiteit Tilburg.

    ReplyDelete
  4. Geniaal dit:

    Hoe je overigens een 10 kunt krijgen voor een wetenschappenlijk stuk waarbij je serieuze publicaties van Wilders gewoon negeert, een eigen definitie van fascisme hanteert die tegen die van een encyclopie ingaat, en vervolgens deze definitie zonder verder door te denken op Wilders toepast is mij een raadsel. Maar dat krijg je aan de Katholieke Universiteit Tilburg.

    ReplyDelete
  5. Henk, je bent helemaal de weg kwijt. Je hebt geen idee waar je over praat en ik heb hierdoor ook geen enkel respect voor je. Dat jij "wiens brood men eet, wiens woord men spreekt" toepast is in mijn ogen een vieze vuile huichelaar. Denk hier maar eens goed over naar. Veel geluk in je huichelachtige leven.

    ReplyDelete
  6. Geweldige scriptie dit zette mij een paar jaar geleden op het goede spoor:

    http://issuu.com/axieman

    ReplyDelete